Esittely


Tervetuloa kennelini kotisivuille. Minun nimeni on Niina Jokela ja olen kasvattanut suomenlapinkoiria pienimuotoisesti vuodesta 2012. Ensimmäinen suomenlapinkoira talouteemme saapui vuonna 2003. Olen kuitenkin kasvanut koirien keskuudessa, sillä vanhemmillani oli koiria koko lapsuusikäni. Enkä ole elänyt täysin koirattomasti, kuin opiskelu aikoinani.

Ammatiltani olen klinikkaeläintenhoitaja, yksinkertaistetusti eläinten sairaanhoitaja. Ja opiskelen parhaillani sairaanhoitajaksi Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Muutimme 2021 keväästä Jämsän Länkipohjaan, pienelle maatilan tapaiselle. Haaveissani on saada pihapiiri pian aidattua ja vanha navetta kunnostettua, niin että sinne saataisiin hieman isompia nelijalkaisia tepastelemaan.

Koiraharrastuksista itselläni sydäntä lähellä ovat nosework, jäljestys, agility ja rallytoko. Pidän myös paljon paimentamisesta. En kuitenkaan ole niin kilpailuviettinen, että treenaisimme koirien kanssa kauhean tavoitteellisesti. Enemmän nautimme yhdessä tekemisestä ja kokeilen mielelläni myös uusia ja erilaisia lajeja.

Koiranäyttelyissä käymme harvemmin, mutta yleensä edes kertavuoteen jossakin päin Suomea tai ulkomailla. Kasvatustavoitteeni on terve ja iloinen perhekoira, joka saa olla mukana perheen arjessa. Terveellä tarkoitan sekä fyysistä että psyykkistä terveyttä. Tietenkin koiran pitää olla ulkonäöllisesti myös rotumääritelmän täyttävä, mutta kuten jo mainitsin terveys edellä. 

Suomenlapinkoirat ovat uskollisia, huumorintajuisia, itsenäisesti ajattelevia ja parhaimpia tosi ystäviä mitä maa päällään kantaa. Ne eivät ole ehkä helpoiten motivoitavia koiria, mutta kun motivaatio löytyy ne ovat mitä parhaimpia harrastuskavereita melkein lajiin kuin lajiin.

Tällä hetkellä meiltä kotoa löytyy neljä suomenlapinkoira narttua. Lisäksi minulla on sijoituksessa kaksi narttu. Koiristani löydät enemmän tietoa Koirat-välilehden takaa ja pentue suunnitelmista löydät lisätietoja Pentuja-välilehdeltä. Jos tahdot kysyä tai tiedustella jotain, ota reippaasti yhteyttä. Parhaiten minut tavoittaa sähköpostin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti