keskiviikko 16. maaliskuuta 2022

Haaveissa pentuja!

Hiljaiseloa on vietetty pitkän ja runsaslumisen talven yli mutta viimein pääsen jakamaan mukavia uutisia: Meillä on toiveissa pentuja keväälle!

Iina kävi tapaamassa hurmaavaa Rolloa, ja toiveissa olisi, että saisimme pieniä suomenlapinkoira vauvoja toukokuulla. Pentue varmistuu, kun käytän Iinan ultrassa noin kolmen-neljän viikon kuluttua.

Iina on ollut emänä jo useammassa pentueessa ja onnistuessaan tämä pentue on ehdottomasti Iinan viimeinen. Jos pentue ei toteudu, en Iinaa enää uudestaan astuta.

Iinasta minulla onkin oma sivustonsa, josta tyttöön pääsee tutustumaan, mutta voisin sen verran tässä Iinasta kertoa, että Iina on ollut aina todella ihana ja tasapainoinen narttu, sekä luonteeltaan että rakenteeltaan. Siltä löytyy sinnikkyyttä ja sopivasti omaa tahtoa, mutta se on myös äärettömän kiltti ja nöyrä ihmiselle. Kotilaumassamme Iina onkin ehdottomasti koirien kesken johtaja, mutta myös sellainen tyttö, jota uskaltaa pihaan päästää vapaaksi, sillä tietää, että käskyt harvemmin menevät ohi korvien.

Iina on joka suhteessa hyvin lähellä ihannettani siitä, millainen suomenlapinkoiranartun kuuluu olla.

Sulhaseksi Iinalle saimme Nuotioretken Áirohopmirin eli tuttavallisemmin Rollon.
Rollossa minua kiehtoi suvun lisäksi, Rollon itsensä ja lähisuvun terveys. Rollolta suvusta löytyy silmäsairaus kaihia, mutta jokaisessa yhdistelmässä on aina omat riskinsä. Rollon emän takaa nimittäin löytyy samoja koiria kuin oman kantanarttuni Pihkan taustalta. Lisäksi minulle on tärkeää ylläpitää rodun monimuotoisuutta, joten myös sukusiitosasteella on minulle merkitystä.

Luonteensa puolesta Rollo vaikutti aivan ihastuttavalta herrasmieheltä, mitä nyt lyhyellä tapaamisellamme pääsin herraa arvioimaan. Siksi pyysinkin Rollon kotiväen kertomaan millainen mies kotioloissa on.

Sijoituskodin kertomaa Rollosta: ”Rollo on äärettömän kiltti koira, joka tulee toimeen kaikkien kanssa. 4 vuoden aikana Rollo ei ole kertaakaan murissut kenellekään. Kotona Rollo tykkää rauhoittua nukkumaan sohvalle ja aina välillä täytyy herätä leikkimään lempi lelullaan, koalalla.

Rollo on kovin perso herkuille - etenkin kaikki lihaisat herkut menee alas samantien. Tämä onkin toiminut hyvin kouluttamisessa, motivaatio on aina kohdallaan kun on nakkeja tarjolla! Rollo tykkää myös tehdä paljon nenällään töitä ja tämän takia lenkit menevätkin hieman hitaasti kun maailma on niin täynnä hyviä hajuja.

Rollo on kaikenkaikkiaan todella helppo koira ja rakas perheenjäsen, joka haluaa olla mukana perheen touhuissa.”

Rollon terveystuloksia:

Silmät: Terveet (19.8.2020)
- prcd-PRA - genotyyppi : A, terve

Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Selkä:
selkä nikamien epämuotoisuus - VA0 (normaali), lukumäärä: 0
selän spondyloosi - SP0 (puhdas)
välimuotoinen lanne-ristinikama - LTV0 (normaali)

Pompentauti: Terve
Degeneratiivinen myelopatia: N/N eli terve

Kaikki Rollon kuvat sivustollani on ottanut Jenni Salonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti