maanantai 22. kesäkuuta 2020

Muumi-pentueen tilanteesta


Hei kaikille! 
Olen todella surullinen, mutta nyt on käynyt ilmi, että tähän asti kuvatuista ja tutkituista pennuista on enemmän tai vähemmän kaikilla ongelmia kyynärnivelten kanssa.

Tästä syystä en itse tule käyttämään yhtään koiraa jalostukseen kyseisetä pentueesta. Ja toivon kasvattajana, ettei kukaan omistajistakaan käyttäisi koiriaan jalostukseen. Lisäksi toivon todella paljon, että ne koirat, joita ei ole vielä terveystutkittu, tutkitaan ihan jo koiran oman itsensä kannalta. Tieto lisää tuskaa, mutta näin pystytään varautumaan tulevaan paremmin.

Kyynärnivelet kannattelevat karkeasti arvioituna 2/3 koiran painosta, ja usein koirat, joilla on kyynärissä ongelmia, pystyvät elämään normaalia kotikoiran elämää. ”Turhaa” hyppyytystä tulee välttää, ja on tärkeää pitää huolta, ettei koiralle tule ylipainoa. 

Näin ollen en suosittele esimerkiksi Agilityä harrastuksena. Kuitenkin monia muita harrastuksia löytyy, jotka eivät kuormita tarpeettomasti koiraa, ja kun lihaskunnosta ja painosta pidetään huolta, kotikoiran elämä sujuu usein ongelmitta.

Vinkkinä myös, että näin kesäaikaan esimerkiksi uiminen on erittäin hyvää liikuntaa!

Tässä vielä linkki Kennelliiton terveyssivuille missä on tietoa kyynärnivelten kasvuhäiriöistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti